Backlight la TV sau iluminare de fundal sau led-uri pe spatele televizorului… oricum i-ati zice… intelegeti voi, s-a facut lumina.

Am tot vazut la mai multi prieteni de-a lungul timpului led-uri puse pe spatele televizoarelor… dar de curand am avut ocazia sa constat ca sunt foarte placute la ochi cand e intuneric in camera. Nu stiu daca face bine sau nu la ochi, dar pe ai mei pare sa ii ajute si chiar ii bucura. :-p

M-am inarmat cu rabdare si cand s-a ivit ocazia am dat o fuga in Dragon sa caut led-uri … si am gasit. Am luat o banda de led-uri RGB de 5 metri cu un controller cu telecomanda IR si o sursa de 12 Volti-2 Amperi. Foarte entuziasmat am ajuns acasa am masurat spatele televizorului in „segmente” si apoi le-am taiat si aplicat pe spatele tv-ului. Am asigurat si o zona cu arici pentru controller.

Am fost extaziat de backlight-ul asta fix cateva ore. Mi-am dat seama ca acum am un cablulet care trebuie sa atarne din spatele tv-ului si sa fie foarte vizibil in fata (senzorul IR) si mai rau acum aveam si o telecomanda in plus. Inca una… mica, urata si subreda.

Mi-am spus pot mai mult si m-am inarmat cu doi prieteni si cateva componente si m-am pus la treaba.

In primul rand am stabilit cu Andrei ca ce-a mai buna metoda de control pentru led-urile mele este o pereche Darlington de tranzistori pentru fiecare canal de culoare si am folosit un BC547 impreuna cu un BD135. Tot de la Andrei am obtinut si sursa pentru creierul operatiunii, un Wemos D1 mini, care vrea neaparat 3.3 Volti eu avand deja sursa de 12V de la „prietenii mei poporul chinez”. Asa ca am montat totul de urgenta si l-am chemat pe Vali sa facem niste modificari la soft-ul gasit de mine pentru microcontroller (D1 mini). Am facut asa multe modificari cu Vali ca am schimbat proiectul cu totul.┬á ­čÖé

Norocul meu ca am dat peste unul cu aplicatie decenta de Android. A facut Vali niscavai modificari si acum merge struna de pe telefon.

Proiectul initial nemodificat e aici, si aplicatia de Android aici.

;"

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.