Nu, nu este vorba despre odihna aia care mai ca lipseste in timpul saptamanii sau despre aia de la sfarsitul saptamanii.

Ca sa nu lungim lucrurile prea mult… ieri, vineri, veneam linistit spre casa dupa ce Waze aproape a reusit sa „outsmarting traffic”. Aproape de casa, observ ca pe Stoian Militaru nu sunt masini, nici chiar in „triunghiul Bermudelor” scoala-cresa-gradinita. Nu imi bat capul prea mult, ajung mai usor acasa, fara sa mai am grija usilor deschise sau a soferilor grabiti sa plece din zona.

Trec de sectia de politie si ce sa vezi, in intersectia Stoian cu Soimus, unde batea si un pic soarele peste bloc fix in ochii mei, statea ea si se rasfata la soare, ea fiind o duba de 3.5T trecuta prin acea intersectie pe care acum o bloca cu tabietul ei. Zic „OK”, facem dreapta si ocolim spre casa si normal ma uit in stanga, unde statea „el”, un Passat (B6?) cu fata sparta si sangerand peste tot pe jos. Acum chiar facem dreapta.

Cu greu reusesc sa ajung in fata casei, chiar doar cele 2 strazi de 100 de metri au fost greu de parcurs si asta a fost o mini aventura separata. Nu puteam sa nu ma enervez de final ca tot se grabeau toti chiar daca nu aveau loc… ma rog, berbeci si nici macar unii mai destepti.

Parchez si curiozitatea romaneasca intra in actiune, zic sa vad si eu ce s-a petrecut, tinand cont ca juma’ de cartier e prezent in intersectia cu pricina. Venind din partea opusa vad ca „ea” nu era doar obosita si se odihnea la soare, dar, cooptase si un „mic” Mercedes clasa C in planul ei. Cand s-a hotarat sa se odihneasca in locul ala a zis ca fara o perna nu are cum si a ales capota Mercedesului care zacea rapus (la propriu ca ii curgea si lui botul) sub greutatea dubei.

Faptasul, soferul Passat-ului, e probabil vinovat de multe dar cel mai grav de neacordare de prioritate si depasirea vitezei regulamentare. Concluzia e ca, pe viitor, trebuie sa avem mai multa grija in intersectia Stoian-Soimus, unde se intampla astfel de accidente des, mult prea des, motivul fiind intotdeauna acelasi. Nu are rost sa intram in detalii dar asta e al treilea accident pe care il prind in doi ani in intersectia asta, desi, au fost si multe mai mici. Imi amintesc combo-ul pieton-masina-stalp din cauza vitezei si pieton cu carucior si copil-masina-masina iar acum poama asta.

Am pus si cateva poze, facute cu telefonul si cu multa stangacie.

2 thoughts on “Odihna… la soare!

  1. E passat b5.5 aka „semafor”. Baietii care de?in astfel de scule, octavii 1, golfuri aceeasi perioada, au stilu asta magic de a conduce. Intersec?ia te e lini?tită, să vezi la mine la lalosu cu padesu ce activitate accidentata e. Minim unu pe saptamana. Ce e amuzant e ca semnele de cedeaza sunt atât de bine plasate si de vizibile încât mai mereu una din masini e deviata in semn si îl fărâmă de asfalt. Astfel nu exista discutii privitor la culpa.

    1. Magic. Acum am inceput sa vad urme si la intersectia Stoian-Oltenitei. De cand cu gardurile cred ca se intampla mai des. Cert e ca sunt din ce in ce mai multi iesiti cu masina cand ei nu ar trebui sa mearga nici cu bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.